2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

A Richter Anna Díj győztesei

Öt, főleg nőkből álló csapat nyert összesen 20 millió forintot ötleteinek megvalósítására, közli a Weborvos.

A Richter a Nőkért program azoknak a lányoknak, asszonyoknak, anyáknak és feleségeknek kívánja könnyebbé tenni a mindennapjait, akikről Orbán Gábor, a cég elnök-vezérigazgatója is nagy megbecsüléssel beszélt a program részeként alapított Richter Anna Díj átadóján, írja a lap.

Négy kategóriában (gyógyszerész, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és orvos) hirdetett a zsűri győztest, illetve egy ötödik csapat is nyert, amelyet a közönség szavazott meg. A díjazottak egyenként 4 millió forintot kaptak az ötleteik megvalósítására.

Az októberben meghirdetett Richter Anna Díjra csaknem 200 pályázat érkezett az ország szinte minden területéről. Az ötfős zsűri tagjai: Kertész Éva, a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány elnöke, Szily Nóra pszichológus, újságíró, Rúzsa Magdi énekesnő, dr. Barna István belgyógyász, egyetemi docens, valamint a cég kommunikációs vezetője, Beke Zsuzsa volt.

A gyógyszerész kategória győztese a Szeddviddvédd! nevű csapat, amely a tudatos gyógyszerhasználat fontosságára akarja felhívni programjával a figyelmet. A Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének csapata egy országos kampánnyal szeretne minél többeket rávenni arra, hogy nézzék át a házipatikát, és a gyógyszerhulladékot vigyék vissza a gyógyszertárakba, ahol erre kijelölt helyen kidobhatják. Ráadásul ezzel a környezetet is védik.

Már egyre kevesebben tudják milyen felszabadító érzés mezítláb mászkálni, ami nem utolsó sorban egészséges is. Ezt ismerték fel a pedagógus kategória győztese, a Selypi Középiskolásokért Alapítvány tanári karának ötfős csapata.

A Bethesda Kórház Alapítvány csapata nyerte el az egészségügyi szakdolgozói kategória díját. Egy Imázsfilmet szeretnének készíteni, amely egyszerre szól a gyerekekhez a szülőkhöz és magukhoz az egészségügyi szakdolgozókhoz is. A szülőknek és a gyerekeknek azt szeretnék megmutatni, hogy egy kórház nem feltétlenül félelmetes hely. A dolgozóknak azt az üzenetet adnák át a filmmel, hogy hivatásuk miatt igenis van miért büszkének lenniük és az ápolói szakmát választó fiataloknak pedig azt, jól döntöttek, hogy ezt a szakmát választották.

Egy neves orvosnőkből álló, Európa-szerte elismert onkológiai csapatot is a díjaztak. Az orvos kategória győztesei a mellrák megelőzését szeretnék programjukkal elősegíteni. Számos tévhit kering a betegség, a kezelés, a felismerés, a szűrővizsgálatok körül, melyek eloszlatását tűzte ki célul egy felkészült szakmai csapat. Egy olyan animációs filmet kívánnak létrehozni, amellyel plasztikusan tudják bemutatni, hogyan lehet küzdeni a melldaganatok kialakulása ellen, illetve korai felismerés esetén hogyan lehet eredményesen kezelni ezt a betegséget.

A közönség a Terápiás szabadulószoba programot díjazta (nyitóképünkön a nyertesek). A Vadaskert Alapítvány csapata kényszerbeteg gyerekekre szabott élményterápiát dolgozott ki, amelyben játszva, szórakozva tölthetnek el értékes időt szüleikkel, testvéreikkel együtt. Az ötlet népszerűségét jelzi, hogy csaknem 10 ezren szavaztak erre a pályázatra.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink