hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.

Senki nem akart udvari áramszállító lenni (FRISSÍTVE: a Gyemszi nem aggódik...)

Egyetlen energiaszolgáltató sem tett ajánlatot a kórházak közös villamosenergia-beszerzésére kiírt eljáráson – tudta meg a Világgazdaság.

A kórházvezetőknek megküldött, március 5-i keltezésű tájékoztató levél szerint, az ajánlattételi határidő január 30-án járt le. A levélből nem derül ki, miért várt a Gyemszi mégis több mint egy hónapot az érintettek tájékoztatásával.

A késedelem különösen érthetetlen – írja  alap –, mivel Török Krisztina Gyemszi-főigazgató most arra kéri a kórházvezetőket, hogy 2013. június végéig, „de legkésőbb az új közbeszerzési eljárás eredményes lezárásáig, 30 napos felmondási határidővel intézkedjenek az intézmények megfelelő villamos-energiaellátásáról”.

Amennyiben az intézményvezetők törvényszerűen járnak el, a legtöbbjüknek most mégis csak ki kell írniuk azt a közbeszerzést, amit a központi közbeszerzés miatt tavaly a Gyemszi már nem engedélyezett a számukra. A Gyemszi által előírt feltételekkel azonban ez nemcsak időben nem hozható tető alá, de az is biztos, hogy ilyen körülmények között nem lehet előnyös árat kialkudni – tolmácsolja szakértők álláspontját a vg.hu.

FRISSÍTÉS (2013.03.06. 18:01):

A GYEMSZI délután közleményben reagált a Világgazdaság hírére, abban igyekeznek mindenkit megnyugtatni: "Az egészségügyi szolgáltatók jelenleg is rendelkeznek hatályos villamos energia kereskedelmi szerződéssel, versenypiaci - közbeszerzésben megkötött - és egyetemes szolgáltatási szerződéssel, így villamos energia szolgáltatás nélkül egyetlen intézmény sem marad" – írták, hozzátéve, nem adják fel, írnak majd ki újabb közbeszerzési pályázatot.

(forrás: vg.hu, MTI)
hirdetés

Könyveink