hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

A mindennapok gyakorlata

Háziorvosi praktikák

Gyakorlatorientált konferenciát tartottak november 13–14-én Budapesten, amelyen a betegcentrikus szemléletmód terjesztését és a mindennapokba azonnal átültethető tudás hasznosságát kívánták hangsúlyozni.

Nagy a jelentősége minden olyan továbbképzésnek, amely a szakmai ismeretek gyakorlati részét domborítja ki. Nemcsak a lexikális tudást kell bővíteni, de a mindennapi gyakorlati feladatok ellátásában is fejlődési lehetőséget kell biztosítani. Így indokolta a Háziorvosi Praktikák címmel a közelmúltban megrendezett konferencia létjogosultságát dr. Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet (OALI) igazgatója. Az OALI kurzusa mellett – amely egyébként a Novartis támogatásával zajlott Budapesten – négy konkrét érvet is felhozott dr. Balogh Sándor: a családorvosok vesznek részt a legnagyobb számban az egészségügyi ellátásban, ők mindig közvetlen kapcsolatban állnak a betegekkel, kulcsszerepük van a leggyakoribb betegségek és a fontos népegészségügyi problémák megoldásában, és nélkülük nem lehet sikeres a prevenció.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Medical Tribune
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés