hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

A mentőknél újrakezdik

Drágállta az ajánlatokat, ezért eredménytelennek nyilvánította a mentésirányítási rendszer fejlesztésére kiírt közbeszerzést a mentőszolgálat – írta a napi.hu.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a mentésirányítási rendszerének megvalósítására és bevezetésére kiírt közbeszerzési eljárás kerete nettó 2,269 milliárd forint volt, míg a legolcsóbb ajánlattevő nettó 2,328 milliárd forintot kért.

A különbség, 59 millió forint, annak fényében nem tűnik soknak, hogy a pályázók az első körben még 5-7 milliárdos ajánlatokat tettek – jegyzi meg a lap.

Az OMSZ most arról tájékoztatta a Napi Gazdaság Online-t, hogy a közbeszerzésen a Getronics, az Invitel, a T-systems és a Bull-Enterprise konzorcium tett érvényes ajánlatot, s közülük - szakmai szempontból és árajánlat tekintetében - a legelőnyösebb ajánlatot az Invitel nyújtotta be.

A szervezet a fejlesztés megvalósítására új közbeszerzést bonyolít le, ennek kiírása folyamatban van. Az uniós támogatás felhasználásának határidejét így valószínűleg meg kell hosszabbíttatni, hogy a megvalósításra és az elszámolásra 2013 végéig kerülhessen sor – tudható meg a napi.hu cikkéből.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink