2020. szeptember. 30., szerda - Jeromos.
hirdetés
hirdetés

A magzatot is védi az influenzaoltás

Azon terhes kismamák gyeremekei, akik terhességük alatt influenzaoltást kapnak, 50 százalékkal kisebb valószínűséggel kerülnek kórházba influenzás fertőzés miatt, mint a nem oltott édesanyák gyermekei, allítják a Wake Forest Baptista Egészségügyi Központ kutatói.

hirdetés

Az oltást hat hónapos kortól javasolható, különösen a terhes kismamáknak, akiknél az influenza gyakrabban jár súlyos szövődményekkel.” Azért ajánlott a terhesség és közvetlenül a szülés utáni időszakban az oltás, mert a kismamák gyakrabban lesznek influenzásak, ráadásul a betegség lefolyása is súlyosabb”  - magyarázza Dr. Katherine A. Poehling docens, a cikk első szerzője.

Az édesanya által termelt antitestek a lepényen keresztül bejutnak a magzati keringésbe, így a terhesség alatti oltás nemcsak az édesanyát védi a betegségtől, hanem élete első hónapjaiban születendő gyermekét is. A közlemény a neves American Journal of Obstetrics & Gynecology című szaklap júniusi számában jelent meg.

A cikk folytatása megtehinthető a www.betegszoba.hu honlapján.

(forrás: Betegszoba)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

A metasztatizáló kolorektális daganattal küzdő betegek trifluridin+tipiracil-kezelése jobb adherencia mutatókkal írható le, mint a regorafenib-kezelés.