hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

A LIGA egy 2009-es közleménnyel tiltakozik a táppénz csökkentése ellen

A LIGA Szakszervezetek újra kiadta a 2009. július 31-i sajtóközleményét, "ezzel is hangsúlyozva, hogy a helyzet a Fidesz választási ígéreteivel ellentétben semmit nem változott."

Mint írják, a Bajnai-kormány intézkedései ellen írt közlemény minden szava - az OÉT-ben történt egyeztetéstől eltekintve - ma is helytálló:

"Mint ismeretes, a kormány a munkavállalói oldal határozott tiltakozása ellenére döntött úgy, hogy a táppénz összegét 10 százalékkal csökkenti.

Bár hivatalosan a gazdasági válsággal összefüggésben tette ezt, a költségvetési kiadások mérséklése céljával, az OÉT plenáris ülésén azzal a hihetetlen magyarázattal állt elő, hogy túl sok a visszaélés a táppénzzel, ezért csökkentik az összegét.

A szakszervezetek már akkor is világossá tették, hogy ezzel a valóban rászorulókat sújtják leginkább, és hogy egy ilyen probléma esetén nem az összeget kellet volna csökkenteni, hanem az ellenőrzést szigorítani.

A LIGA Szakszervezetek továbbra is elfogadhatatlannak tartja a kormány azon intézkedéseit, amelyekkel átgondolatlanul és felelőtlenül épp a legkiszolgáltatottabbakat sújtja.

A törvénymódosítás hatálybalépésekor a LIGA Szakszervezetek továbbra is úgy lája, hogy Magyarországnak egy felelős, szakmailag kompetens és a társadalom széles tömegei által támogatott kormányra van szüksége, hogy a legkevesebb veszteséggel jussunk túl a válságon."

2009. 07. 31.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink