hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

A legmodernebb MR-készüléket helyezték üzembe

Magyarország legmodernebb kutatási és klinikai diagnosztikai célú MR készülékét helyezték üzembe a Pécsi Diagnosztikai Központban.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) idegtudományi klinikai tömbjében több mint két évtizede működő PDK ügyvezető igazgatója, Dóczi Tamás idegsebész az eseményen hangsúlyozta: a 3 tesla térerejű Siemens Magnetom Prisma típusú berendezéssel a német kutatóegyetemek technológiai színvonala költözött az egyetemre, és működése a baranyai betegek érdekét szolgálja. Az eszköz előnyeit sorolva az idén Széchenyi-díjjal kitüntetett orvosprofesszor kifejtette: sokkal pontosabbá válik a képalkotás, a mérések alatt csökken a zajterhelés és bizonyos vizsgálatokat kontrasztanyag nélkül tudnak elvégezni. A nagyobb felbontásnak köszönhetően az idegrendszer kisebb elváltozásait pontosabban képesek lokalizálni, nagy érzékenysége következtében pedig újfajta vizsgálatok elvégzésére is alkalmas.

A berendezés minden jelenlegi klinikai és kutatási igényt kielégít, összegzett PDK ügyvezető igazgatója, aki arra is kitért, hogy az MR-készülék a következő öt év szoftveres fejlesztéseit is képes lesz befogadni.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés