hirdetés
hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

A legmobilabb merevlemez

A zenelejátszók után a mobiltelefonokat is elérte a winchestermánia: idén sorra jelennek meg a merevlemezzel szerelt, hatalmas adattároló kapacitású készülékek. Az új területen egyelőre egy ázsiai és egy európai nagyágyú verseng egymással, próbálkozásaikat azonban az egész piacon éber figyelem kíséri – a merevlemez-technológia sorsa ugyanis döntő hatással lehet a telefonevolúcióra.

A „mobil merevlemez” szóösszetétel az informatikában ma még jobbára az asztali számítógépekhez gyártott kivehető winchestereket jelöli, amelyeket leginkább a sokat másoló (főként film-, zene- és játékletöltésben „utazó”) felhasználók alkalmaznak. Akár mobil, akár hagyományos merevlemezről esik szó, a fogalomhoz egy (lapát)tenyérnyi eszköz képe társul, amelynek láthatóan semmi keresnivalója egy mobiltelefonban. Léteznek azonban jóval kisebb merevlemezek is – az úttörő Hitachi és nyomában más gyártók erőfeszítéseinek köszönhetően –, amelyek először az iPod zenelejátszóban csináltak fényes karriert, majd megjelentek a digitális kamerákban, legújabban pedig a mobilokban is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
HARGITAI MIKLÓS ZOLTÁN
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés