hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

A kegyeleti szobákat járja a kórházfenntartó

Körlevelet írt a kórházfenntartó, így lovak, lábtörlők után most kegyeletiszoba-leltárt csinálnak a főigazgatók – írja a Népszabadság.

Az őszi parlamenti szezon kezdése előtt pánikszerű kegyeletiszoba-ellenőrzésbe kezdett a kórházfenntartó, a GYEMSZI Térségi Menedzsment Főigazgatósága az intézményeknél. A hivatal előbb körlevélben érdeklődött: hol van a kegyeleti szoba a kórházban, ki engedélyezi, ki biztosítja a használatát? Hogyan dokumentálják az igénybevételt, milyen a helyiség állapota?

Majd néhány órával később személyesen is megjelentek a kórházban a fenntartó térségi igazgatóságainak munkatársai, hogy meggyőződjenek a kegyeleti szoba állapotáról, használatának körülményeiről. „A kegyeleti szoba hiányába beteg még nem halt bele. De ha műtét közben elfogy az infúzió vagy a sebész, abba már igen” – kommentálta a fenntartói intézkedést az egyik kórház-főigazgató, aki nem is tagadja: belefáradt az olyan teljesen ostoba, értelmetlen feladatokba, mint a ló vagy a lábtörlő számlálása. A Népszabadságnak megnyilatkozó kórházi vezető a kérést már azért sem érti, mert szerinte a gyógyítás minimális feltételeinek – pénz-, eszköz vagy emberhiány miatt – ma már egyetlen intézmény sem tud Magyarországon eleget tenniolvasható a nol.hu cikkében.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink