hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

A Jobbik nem támogatja a fővárosi kórházak állami kézbe adását

A Jobbik fővárosi szervezete szerint a kórházak állami kézbe adása „ugrás a sötétbe”, s a javaslatról annak jelenlegi formájában nem tudnak döntést hozni.

Staudt Gábor, a párt budapesti elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: nem derül ki az előterjesztésből, hogy mi lesz az ingatlanvagyon sorsa, melyek azok a garanciák, amelyek az ellátórendszert biztosítják, mi lesz a betegekkel, az orvosokkal.
A jobbikos politikus aggályát fejezte ki annak kapcsán, hogy az előzetes információk szerint a kórházak egy részét be akarják zárni.
A fővárosi pártelnök azt is felvetette, hogy mi lesz az agglomerációval az állami kézbe adás után. Mint mondta, köztudott, hogy Pest megyéből nagyon sokan Budapestre járnak kórházba, ami egyrészről jó, mert magas színvonalúak a fővárosi kórházak, másrészről viszont senki nem fizeti meg az ellátásukat a fővárosi kórházaknak.
Kifejtette, hogy becsléseik szerint amennyiben kifizetnék az agglomerációban élők ellátási költségeit, úgy az egészségügyi intézmények „vígan el tudnának működni”, sőt még fejlesztésre is lenne forrásuk.
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének napirendjén szerepel a tizenkét, fővárosi önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézmény állami tulajdonba adásáról szóló javaslat.
Tarlós István főpolgármester előterjesztésében azt írta: a fővárost az átadás-átvétel során semmilyen vagyonvesztés nem érheti, illetve az eljárásból fakadó költség nem terhelheti. Az állami átvétel kezdőnapja 2012. január 1-je lenne, az átadás-átvétel zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a főváros és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tematikus munkacsoportokat alakítana.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink