hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

A János kórházban 163 gyereket láttak el 24 óra alatt

Kőnig Róbert gyermeksebész a Facebookon közölte, hogy hatalmas tumultus alakult ki náluk, miután egyedül maradtak gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként Észak- és Közép-Magyarország területére, írja a 24.hu.

Fejem, mikor tegnap délután megtudtam, hogy egyedül maradtunk Észak- és Közép-Magyarország területére, gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként… Szerintetek, a kialakult helyzetet és a hirtelen rövid idő alatt, nagyon-nagyon megnőtt  betegforgalmat és az egymás után érkező mentőket, hogy reagálták le a szülők?

A – mindenkinek türelmes volt és megértő
B – sértegettek, fenyegettek, rám törték az ajtót
C – kis zsörtölődés és semmi más

– írta a 24.hu szerint a gyermekszebész, aki a bejegyzéshez azt írta, hogy 163 gyereket fogadtak 24 óra leforgása alatt.

Az interneten elérhető adatok szerint Kőnig Róbert a János kórház gyermeksebészetén dolgozik.

Az orvos később újabb posztban közölte, hogy bár a szülők túlnyomó többsége megértette, hogy vis major helyzet alakult ki, és hogy meg fog nőni a várakozási idő, ugyanakkor voltak páran akik hangulatot keltettek és valóban sértegettek, fenyegettek, rájuk törték az ajtót.

Természetesen az ő gyermekeiket is kedvesen láttuk el és mindenkit a problémájának súlyossága szerinti sorrendben hívtunk be – írta az újabb posztban a gyermekgyógyász, megjegyezve, hogy senkivel nem váltak el haragban, legfeljebb halkabban köszöntek el.

Miután megköszönte "kiváló kollégái remek munkáját", sorait azzal zárta, nehéz nyugodtnak maradni, mikor a gyermekünk bajban van, esetleg fájdalmai vannak, de fontos megérteni azt is, hogy ők mindenki gyermekeiért vannak ott, és nekik minden gyermek fontos. Ezért a szülőket arra kérte, segítsék a gyermekek ellátását azzal, hogy higgadtak maradnak a várótermekben.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés