hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Fejlesztések a Büki Gyógyfürdőben

Több mint 1,7 milliárd forint értékű fejlesztés kezdődhet meg még az idén az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjeként a Büki Gyógyfürdőben - jelentette be pénteken Németh István, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

A beruházás három ütemben valósul meg, az első ütem kivitelezőjét közbeszerzési eljárás keretében október közepéig választják ki.
Az első ütemben egy 500 fő befogadóképességű pihenőtéri épülettel bővül a gyógyfürdő fedett része, ennek építése várhatóan jövő év februárjában kezdődik el és 2009. őszére fejeződik be, az évente 900 ezer vendéget fogadó gyógy- és wellness fürdő zavartalan működése mellett.
A többfunkciós épületegyüttesben a beruházás második ütemében kap helyet egy 100 ember befogadására képes szaunavilág, jelentősen bővítik a fürdő wellness szolgáltatásait, új wellness centrumot alakítanak ki gyermekmedencével és csúszdaparkkal. Megépül egy új, kétszáz fős beltéri étterem is.
A fejlesztés harmadik ütemeként, a légtechnikai berendezések rekonstrukciójával hatékonyabb és energiatakarékosabb berendezéseket építenek be, javítva a fedett terek légkondicionálását.
Németh István elmondta: a projekt finanszírozásához a fejlesztési terv keretében 525 millió forint pályázati támogatást nyertek el, az önerőt a részvénytársaság kötvénykibocsátással teremtette elő, a tulajdonos önkormányzatok kezességvállalása mellett. A részvénytársaság tavaly 1,4 milliárd forintos árbevételt ért el, idei tervezett árbevételük 1,5 milliárd forint. A fejlesztéseknek köszönhetően terveik szerint sikerül majd átlépniük az évi 1 milliós vendégszámot.



MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink