hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

36. Magyar Filmszemle, 2005. február 1–8.

 Kevesek öröme

 A poraiból feléledő magyar közönségfilm zászlóvivő alkotásai nem mentették meg az idei Filmszemlét a középszertől. A legnagyobb magyar mustrától mindenki újabb meglepetéseket várt, de legfeljebb kellemes csalódást kapott. A szerzői filmek mérsékelten lelkes fogadtatása feledtette a közönségfilmek őszi–téli sikereit.

 Az évek során divatba jött a fanyalgás a szemlehelyszínként szolgáló Mammut mozi és a környező bevásárlóközpont fogyasztói társadalmon inneni és jó ízlésen túli hangulata miatt, be kell azonban vallani, hogy a szakma, a sajtó és a közönség számára kényelmes nézőtérként és kellemes találkozóhelyként szolgált a budai komplexum. A versenybe került 21 nagyjátékfilm, 35 kísérleti és kisjátékfilm és 42 dokumentumfilm kópiái észrevétlenül suhantak vetítőből vetítőbe, sajtóvetítésről esti előadásra, a Mammutból a díszbemutatókat befogadó Millenáris Teátrumba. A szervezőket dicséret illeti, minden olajozottan ment, csak az a kár, hogy a vetített filmek színvonalát nem sikerült hasonló hatékonysággal „racionalizálni”. A korábbi évektől eltérően idén kevésbé hozta lázba az embert a nagyjátékfilmes kínálat, hiszen 10 alkotást már a szemle előtt bemutattak a hazai mozik, a maradék 11 film pedig – néhány szerencsés kivételtől eltekintve – nem okozott meglepetést.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
CSILLAG MARCI
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés