hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

20-30 ellenőr száll meg egy-egy kórházat

Anglia egészségügyi és szociális ellátását felügyelő Care Quality Commission (CQC) új ellenőrzési rendszert vezet be, hogy visszanyerje a lakosság kórházakba vetett bizalmát – írja az ESKI.

A CQC megszűnteti eddigi, hiteltelennek tartott kórházi ellenőrzési rendszerét és jóval több ellenőrt, köztük betegeket alkalmaz a korábbinál részletesebb vizsgálatok végzésére. Sir Mike Richards, az NHS kórházak főellenőrének nyilatkozata szerint az ellátás standardjait vizsgáló új rendszer robosztus és átlátható lesz, és segíteni fogja a lakossági bizalom helyreállítását, azn olyan kórházi botrányok után, mint a Mid Staffordshire és a Morecambe Bay magas halálozási esetei.

Az ellenőrző csapatok 20-30 főből állnak majd, köztük 5-6 orvossal, továbbá ápolókkal, menedzserekkel, egészségügyi szakdolgozókkal, betegekkel. Az ellenőrzések a kórház számos szolgáltatására kiterjednek és minden alkalommal tartalmazni fognak 8 fő területet, köztük a sürgősségi és baleseti ellátást, az anyasági és gyermekgyógyászati osztályokat, a gyengélkedő idős emberek ellátását és az életvégi ellátást olvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])
hirdetés

Könyveink