hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

190 ezer rokkantnyugdíjas levele

A szociális államtitkár szerint a jelenlegi szabályok megváltoztatásával néhány éven belül a felére csökkenhet a rendszerbe belépők aránya. A közeljövőben értesítenek mindenkit, akiknek jogosultság híján megszűnik a rokkantnyugdíja. Ők 2012. március végéig kérhetnek felülvizsgálatot.

2015-ig mintegy 190 milliárd forintot takaríthat meg az állam a rokkantnyugdíj-rendszer átalakításával – mondta a Hír TV Rájátszás című műsorában Soltész Miklós.

„Körülbelül 190 ezer emberről beszélünk, akik értesítést fognak kapni, hogy a jelenlegi rokkantsági nyugdíj vagy rendszeres szociális járadék ez így ebben a formájában meg fog szűnni. És persze az ellátást kapják mindaddig, amíg az értesítést meg nem kapják és egy bizonyos határidőn belül nekik jelentkezniük kell, hogy szeretnének vizsgálatra jelentkezni. Biztosak vagyunk abban, hogy lesznek olyanok, akik nem jelentkeznek.

Azért vagyunk ebben biztosak, mert sajnos az elmúlt időszakban és a múltban is voltak visszaélések ezen a területen, tehát őnekik egy úgymond amnesztiát adunk azzal, ha nem jelentkeznek, a múltjukat nem fogjuk kérdezni" – fogalmazott az államtitkár.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink