2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Ha van gyógymód, kevesebb figyelem jut a védekezésre

Ha az emberek úgy gondolják, létezik gyógyszer egy betegség kezelésére, akkor kisebb energiát fektetnek annak elkerülésébe, írja az Infostart.

Az illinois-i és a michingani szakemberek három különálló kutatásban dolgoztak, azokat vizsgálták, akiket aggaszt a koronavírus térnyerése, ezért olyan viselkedésmódokat hajlandók elsajátítani – köztük a távolságtartás vagy a maszkviselést –, amelyek lelassítják annak terjedését, írja a MedicalXpress nyomán az Infostart.

A 900 önkéntes részvételével végzett elemzés során a politikai hovatartozás mellett megkérdezték mindenkitől azt is, milyen érzésekkel gondol a kutatókra és az általuk elvégzett munkára. Ezt követően különböző, koronavírussal kapcsolatos információkat mutattak be nekik, amelyek közt szerepelt egy olyan videó is, amelyben Anthony Fauci amerikai járványügyi főtanácsadó is beszélt a hidroxiklorokinról. Ezt a szert Donald Trump amerikai elnök említette a koronavírus gyógymódjaként, ám később kiderült, hogy teljesen hatástalan, ellenben szedése veszélyes lehet.

Az első két vizsgálati csoportba beosztott emberek közül azok, akik értékelik a tudósok munkáját, pártállástól függetlenül jobban aggódtak a koronavírus miatt és inkább mutattak hajlandóságot arra, hogy a fertőzés továbbadását elkerülő viselkedésmintákat elsajátítsanak.

(forrás: Infostart)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés