hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Áder nehéz öröksége: a Geréb-tábor

Geréb Ágnes kegyelmi ügye lehet az első, amellyel a frissen államfői hivatalába lépett Áder János megmutathatja, alapvetően különbözik elődje felfogásától – írja a Népszava arra utalva, hogy Schmitt Pálhoz hiába fordult korábban a 2 év fogházra ítélt szülésznő.

Geréb Ágnest február 10-én négy otthonszüléses ügye miatt egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egy rendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt  ítélték jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre.

A szülész-orvosnő kegyelmi kérvénye már harmadik hónapja vár elbírálásra, és a Népszava értesülése szerint egyelőre nem is fog az ügy felgyorsulni: ugyanis nincs minden Gerébbel kapcsolatos irat a kérvények vizsgálatára jogosult Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) birtokában. A tárca tájékoztatása szerint, még nem rendelkeznek a három hónapja született jogerős ítélettel sem, vagyis Geréb kegyelmi ügyét a jelek szerint a Fővárosi Ítélőtábla akadályozza.

A kegyelmi kérelem elbírálásának egyébként nincs határideje, az jellemzően három, de akár hat hónapot is igénybe vehet. A döntés a minisztérium hivatalos felterjesztése alapján történik, ami a jelek szerint akár további hónapokat vehet igénybe, ugyanis az üggyel kapcsolatos minden iratot megvizsgálnak. Ugyanakkor az eredmény és a javaslat semmire sem kötelezi az államfőtolvasható a Népszava bővebb összefoglalójában, mely Geréb régebbi és újabb támogatóit is számbaveszi.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés