2024. október. 16., szerda - Gál.
hirdetés
hirdetés

Utolsó helyen végzett a magyar egészségügy

Az Ipsos évente végez felmérést arról, hogyan látják az egyes országokban élő emberek az egészségüket, a számukra elérhető egészségügyi szolgáltatásokat, írja az mfor.hu.

A 2024-es felmérésben 31 ország szerepelt, és ezek közül messze Magyarországon a legmagasabb azok aránya, akik szerint a számukra és családtagjaik számára elérhető egészségügyi szolgáltatások minősége "nagyon gyenge", írja Vakmajom Facebook-bejegyzése nyomán a lap.

25 százaléka válaszolt így a magyaroknak, míg például Lengyelországban ez az arány csupán 14 százalék volt (ez a második legmagasabb). Ezzel szemben a magyar válaszadók csupán 3 százaléka vélte úgy, hogy "nagyon jó" ez a szolgáltatás, ebben egyedül Peruban mértek kevesebbet, 2 százalékkal, de még ött is többen válaszoltak "jó"-val a feltett kérdésre, mint hazánkban.

Összesen csupán a magyarok 12 százaléka vélte úgy, hogy a szolgáltatások minősége nagyon jó, vagy jó, ez is messze a legkisebb érték, Kolumbiában pédául 36, Dél-Afrikában pedig 48 százalék esett ebbe a két kategóriába.

A teljes jelentés

(forrás: Menedzsment Fórum)
hirdetés

Könyveink