2024. június. 30., vasárnap - Pál.
hirdetés
hirdetés

Négy év börtönre ítéltek egy osztályvezető orvost

A 24.hu szerint a doktornő 23 beteg hozzátartozójától kért, illetve fogadott el pénzt az ellátásért. A döntés még nem jogerős.

Négy év letöltendő szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a vasi osztályvezető orvosnőt, akit azzal vádoltak, hogy pénzt kért, és fogadott el a betegek hozzátartozóitól, írja a lap, jelezve: a bíróság többrendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek a doktornőt, akit hat évre eltiltott az orvosi foglalkozásától, és  3 milliós pénzbüntetéssel is sújtott.

A vádirat szerint a doktornő 23 betegnek a hozzátartozójától kért, illetve fogadott el pénzt azért, hogy biztosítsa az ápoltak kórházi kezelését és fekvőbeteg elhelyezését az általa irányított osztályon. A vádhatóság szerint rendszerint a kórház orvosi szobájában vette át a pénzt, de előfordult, hogy az irattárában és parkolóban jattoltak neki, sőt utalást is elfogadott.

Az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztésért, és hosszabb tartamú orvosi foglalkozástól eltiltásért, míg a  vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink