2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.
hirdetés

Elismerések a Markusovszky Lajos-emlékülésen

Az Orvosi Hetilap idei Markusovszky Lajos-emlékülésén a Semmelweis Egyetem több munkatársa is elismerésben részesült.

Markusovszky Lajos-emlékérem posztumusz kitüntetést adományoztak a közelmúltban elhunyt dr. Rácz Károlynak, a Doktori Tanács egykori elnökének, a II. Sz. Belgyógyászati Klinika volt igazgatójának. Emlékérmet vehetett át, és az idei Markusovszky előadást tartotta dr. Szalay Ferenc, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika professor emeritusa. Markusovszky-díjat ítéltek oda tizenegy publikációnak, melyekben az egyetem kilenc munkatársa szerepel szerzőként.

Az Orvosi Hetilap Markusovszky-érem egy életműdíj, amivel a kitüntetett kutató, gyógyító és oktató munkáját ismerik el. Dr. Rácz Károly, a Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsának egykori elnöke, a II. Sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára és korábbi igazgatója az Orvosi Hetilap főszerkesztőjeként éveken át végzett pótolhatatlan munkásságáért posztumusz emlékérem kitüntetésben részesült a Markusovszky Lajos Alapítvány Kuratóriuma és az Orvosi Hetilap Szerkesztőbizottsága döntése alapján. Az emlékérmet és az oklevelet Rácz Károly testvérei, dr. Rácz Kornélia és Rácz Annamária vették át.

Markusovszky Lajos-emlékérem kitüntetést adományozott az alapítvány és a szerkesztőbizottság dr. Szalay Ferencnek, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika professzor emeritusának, az Orvosi Hetilap érdekében kifejtett munkájáért. Emlékelőadását „Újdonságok, aktualitások a hepatológiában, 2017” címmel tartotta meg.

További részletek az egyetem honlapján

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink