hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-10-18

A hidak rejtett hibáinak feltárására használt technológia a beteg térdízület diagnosztizálására is bevethető – számolt be a BBC hírportálja.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-10-18

Háromszázezer nő van épp menopauzában Magyarországon, 60–70 százalékuknak lehet ehhez köthető panasza, ami 30 százalékuk – százezer nő – esetében olyan súlyos, hogy orvoshoz fordul.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-10-12

Egy gyógyíthatatlan betegség gyógyítása igazi kihívás elé állítja az orvost, nagy terápiás ügyességet és szakértelmet követel – írta a British Medical Journal-ben még 1976-ban F. D. Harta reumatoid artritisz gyógyításának történetével foglalkozó cikke bevezetőjében. A helyzet azóta sem változott.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-09-30

Egyes hipotézisek szerint a kövérség valójában krónikus, kisfokú gyulladásos állapot és ez állhat annak a hátterében is, hogy a túlsúlyos személyekben gyakrabban alakul ki fájdalommal járó krónikus gyulladásos elváltozás. Mindez egyben azt is jelezheti, hogy nekik agresszívebb fájdalomcsillapításra van szükségük, mint a soványabbaknak.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-06-11

Azok a nők, akik gyakran hordanak magas sarkú cipőt, vagy nem megfelelő sport cipőt választanak, növelik az artritisz, vagyis az ízületi gyulladás kialakulásának esélyét. A szakemberek szerint bár az idősödéssel gyakoribbá válik a betegség, de meg lehet előzni a kialakulását és kezelni is lehet. Ajánlásuk szerint a mindennapokban használt cipő elöl legyen kerek végű, sarka ne legyen magasabb 3 cm-nél és talpa legyen rugalmas, nyelje el a járással járó ütődéseket.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-04-22

Melyik a tíz leggyakrabban ajánlott gyógynövény, milyen panaszokra használják ezeket a betegek, és mit mond az orvostudomány a hatékonyságukról?

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-18

Az ízületek radiológiai vizsgálata kimutatta, a szerek sem külön, sem kombináltan nem változtatták meg az ízületi rés beszűkülését.

#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2009-10-07
A British Medical Journal (BMJ); a The Lancet; a Journal of American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM) aktuális számainak tartalmából ajánljuk.
#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-02-02
Az ízületi gyulladás egyik formájában, oszteoartritiszben szenvedő embereknél segíti a gyors és korai diagnózist a svájci orvosok által kifejlesztett új technika, melyet a Nature Nanotechnology szaklapban mutattak be.
#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-11-20
Magyarországon – más országokhoz hasonlóan – folyamatosan nő az érdeklődés az alternatív és komplementer medicina iránt, ezért elengedhetetlen, hogy az orvosi szakma megismerje az eljárásokat, tisztában legyen a gyógynövények és a gyógyszerek interakcióival. A Magyar Akkreditációs Bizottság évek óta szorgalmazza, hogy az orvosi karok integrálják képzési struktúrájukba a természetgyógyászatot. Az idő azonban csak most érkezett el arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szenátusa úgy határozzon, orvosi tanszéket alapít és a kor igényeire választ adva elindítja az alternatív és komplementer medicina oktatását.  
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nagyjából egy hónapja áll az ajkai Magyar Imre Kórház nagy csinnadrattával négy éve átadott CT-berendezése meghibásodás miatt.

Leszólítottunk pár koronavírust tagadó vagy az oltást ellenző járókelőt, és a beszélgetés során hirtelen megjelent dr. Kemenesi Gábor virológus.