hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 522
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-07-27

A Nature-ben jelent meg a Massachusetts General Hospital kutatóorvosainak új cikke, melyben egy olyan szignalizációs útvonalat írnak le, ami segíthet az egyes neurológiai betegségek során bekövetkező agyi gyulladásos folyamatok csökkentésében.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2021-07-26

A McCann Healthcare Worldwide Japan Inc. egy olyan prediktív diagnosztikai modellt dolgozott ki, amely gépi tanulásos módszerrel a telefonbeszélgetések során elhangzott szöveg alapján képes megjósolni az Alzheimer-kór preklinikai jelenlétének kockázatát.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-07-11

A hvg. hu szerint túlsúlyos polgárok olcsóbban vásárolhatnak a szupermarketekben, ha egészségtudatos a bevásárlókosár tartalma.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-06-08

Egy tanulmány szerint 2015-ben a légszennyezés világszerte körülbelül kétmillió demenciás esetet és mintegy hatszázezer elhalálozást okozott.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-06-03

A Nature Aging folyóiratban megjelent közlemény szerint 16 olyan fehérjét azonosítottak, amelyek akár öt évvel korábban is megjelenhetnek a véráramban, mint ahogy a demencia bizonyos formái, például az Alzheimer-kór kialakulhat.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-05-28

Lehet, hogy egy bolíviai törzs, a tsimanék életmódjában rejlik az agy térfogatvesztése, vagyis öregedése lassításának titka, állítja egy tanulmány.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-05-25

Az eljárás később alkalmas lehet például az Alzheimer-kór korai előrejelzésére, de más betegségek diagnosztikájában is használhatónak tűnik, írja a PNAS.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-05-24

A családi kórtörténet ellenére is csökkenti a demencia, vagyis az elbutulás esélyét az egészséges életmód egy új tanulmány szerint.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-05-19

A 65 és főleg a 80−85 év feletti korosztály jelentős részét a több társbetegség jelenléte, a valamilyen mértékű kognitív hanyatlás, a jelentős számú gyógyszer szedése, a túlgyógyszerelés és ezzel jórészt összefüggésben a frailty szindróma kialakulásának veszélye jellemzi.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.