hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 96
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-11-18

A European Journal of Nutrition folyóiratban közölt felmérés eredményei szerint a brit kisgyermekek napi kalóriabevitelük közel felét ultrafeldolgozott élelmiszerekből biztosítják; ez az arány hét éves korukra tovább nő.

#2
Medical Online >> Elhízás 2024 >> Elhízás az Alapellátásban
2024-11-08

Az obesitas kialakulásának okai sokrétűek, genetikai, környezeti és pszichológiai tényezők egyaránt szerepet játszanak a folyamatban. Az iparosodott országokban a táplálkozási szokások megváltozása, a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának növekedése, a fizikai aktivitás csökkenése, valamint a mozgásszegény életmód vezetett oda, hogy az obesitas és a túlsúly globális közegészségügyi problémává vált szerte a világon, amely számos társadalmi és gazdasági kihívást is jelent.

#3
Medical Online >> Elhízás 2024 >> Elhízás az Alapellátásban
2024-11-07

Súlyos elhízásban szenvedő betegek testzsírtartalmának normalizálási nehézségei miatt agresszívebb kezeléseket tanulmányoztak ebben az alcsoportban, mint például az elhízás sebészi megoldását, amelyet metabolikus sebészetnek is neveznek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-10-24

Kutatók azt vizsgálták, hogy a várandósság alatti mediterrán étrendet népszerűsítő táplálkozási tanácsadás hatással van-e arra, hogy az ilyen étrendet követő édesanyák gyermekeinél két éves korukra milyen valószínűséggel alakul ki túlsúly.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-10-09

A The Lancet Regional Health – Europe folyóiratban megjelent cikkben az ultrafeldolgozott élelmiszerek és a 2-es típusú cukorbetegség kockázata közötti összefüggést vizsgálták.

#6
Medical Online >> Elhízás 2024 >> Elhízás az Alapellátásban
2024-09-29

A változókort erőteljes hormonális ingadozások, ezáltal szerteágazó tünetek jellemzik. A változókorban lévő páciens kezelése összetett feladat, ami a vérzészavarok, hangulatzavarok, vazomotoros és genitourinális tünetek, anyagcserezavarok kezelését foglalja magába. A változókorra jellemző testösszetétel és testsúly változások kedvezőtlen anyagcsere hatásokkal járnak, így a kardiovaszkuláris kockázat növekedésében is szerepet játszanak. Az időben megkezdett életmód- vagy szükség esetén gyógyszeres kezelés a tünetek kezelésén túl a hosszú távú kockázatok csökkentésében is elengedhetetlen.

#7
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2024-08-09

A Nature Foodban megjelent tanulmány szerint a legtöbb hasznot az hozza, ha a korábbinál több teljes kiőrlésű gabonát, diófélét és gyümölcsöt fogyasztunk.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-06-18

A Harvard Medical School kutatói a magas feldolgozottsági szintű élelmiszerek fogyasztásának egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták, eredményeiket a Neurology folyóiratban publikálták.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-05-22

Egy irodalmi áttekintés a kockázati tényezők jelentős csökkenését mutatta ki szív-érrendszeri, daganatos és anyagcsere-betegségek esetén a növényi alapú étrend követése esetén.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2024-05-17

Egy nagyszabású új tanulmány megállapította, hogy a növényi alapú étrend csökkenti a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, írja az rtl.hu.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?