hirdetés
2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés

EgészségAblak: a betegelégedettség visszajelzésére is lesz lehetőség

Az applikációban hamarosan a betegelégedettségi visszajelzésére is lesz lehetőség, közölte a Belügyminisztérium az Economx-szel.

Az ingyenesen letölthető  EgészségAblak mobil alkalmazáson keresztül 95 rendelőbe – köztük 15 budapesti intézménybe – foglalható időpont – válaszolta a lap megkeresésére a Belügyminisztérium. Az alkalmazás indulása óta a betegek eddig közel 24 ezer időpontot foglaltak. A 95 csatlakozott rendelőben már több százezer szabad időpont közül lehet választani, jelenleg több mint 750 ezer foglalható időpont érhető el az alkalmazásban.

Az EgészségAblak appon keresztül egyre többféle járóbeteg szakorvosi ellátásra lehet majd időpontot foglalni. A szakrendelések csatlakozása folyamatos, az intézmények határozzák meg a csatlakozási sorrendet, közölte a Belügyminisztérium. Az Economxnek azt írták, hogy hamarosan az applikációban betegelégedettségi visszajelzésére is lesz lehetőség.

Statisztikai adatok szerint tavaly közel 63 millió orvos-beteg találkozás történt a járóbeteg-szakrendelőkben. Ezek közül többek között 14 millió eset valamilyen laboratóriumi vizsgálat volt, 34 millió eset valamilyen klinikai szakmához köthető, például belgyógyászathoz, kardiológiához vagy akár urológiához. 5,4 millió orvos-beteg találkozás az állami fogászatokon történt, és 6,4 millió pedig a képalkotó diagnosztikában jött létre.

(forrás: Economx)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!