hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

A legnagyobb áldás és a legveszélyesebb átok

Kaliforniában találkozott a világ leggazdagabb embere, Elon Musk és az izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu. Egyetértettek abban, hogy a mesterséges intelligencia egyszerre a legnagyobb áldás és a legveszélyesebb átok, írja a VG.

A mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségekről, illetve veszélyekről beszélgetett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn Elon Musk amerikai milliárdos üzletemberrel, a korábban Twitterként ismert X közösségi platform tulajdonosával a kaliforniai San Joséban, írja az MTI nyomán a lap.

Az izraeli kormányfő úgy vélekedett, hogy a mesterséges intelligencia (MI) egyszerre lehet „áldás és átok is”, és az emberiség válaszúthoz érkezett, ahol döntenie kell a két lehetőség között.

Feltehetőleg már csak pár évünk van, hogy alkalmazkodjunk az MI-forradalomhoz – hangsúlyozta Netanjahu. Mint mondta, a mesterséges intelligencia előnyei kézenfekvők, a veszélyek pedig „a demokrácia lerombolásában, a gondolkozás manipulációjában, a bűnszervezetekben és a mesterséges intelligencia által gerjesztett háborúkban rejlenek”. Félő, hogy gépek fogják az embereket irányítani és nem fordítva – tette hozzá.

Musk Netanjahuhoz hasonlóan ellenőrzési mechanizmusokat sürgetett. Az üzletember úgy fogalmazott, hogy a mesterséges intelligencia „jelentheti a legnagyobb veszélyt a civilizációra”.

(forrás: Világgazdaság Online, MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!