hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

A száraz november kihívás veszélyeire figyelmeztet Zacher Gábor

Zacher Gábor toxikológus szerint vannak olyanok, akiknek ez a kihívás egyáltalán nem ajánlott, mert súlyos következményekkel járhat, írja az Index.

Zacher Gábor toxikológus óvatosságra int a legújabb, Facebookra feltöltött videójában.

Van legalább 900 ezer olyan honfitársunk, aki abszolút mértékig ne próbálja ki ezt a kihívást. Ők az rma-k. Mi az az rma? Rendes magyar alkoholista – fogalmazott az Index szerint a szakorvos.

Mint mondta, ha ezek az emberek hirtelen abbahagyják az ivást, akkor 4-6 óra múlva elkezdenek izzadni, izgatottság, valamint szaporább pulzus jelentkezik náluk, majd ez az állapot egyre súlyosbodik. A toxikológus szerint másfél-két nap múlva pedig kialakulhat a „klasszikus delirium tremens”, vagyis az alkoholmegvonási tünetegyüttes, amelybe az érintettek 3-5 százaléka bele is halhat.

Zacher Gábor a szociális ivókkal kapcsolatban mondta azt, hogy az ő esetükben érdemes elgondolkodni a száraz novemberben, hiszen ha már a harmadik nap eszükbe jut, hogy hoppá, ma még nem ittam semmit, akkor az elgondolkodtató; nincs még baj természetesen, ők még nem alkoholbetegek, de valahol már ott állnak az előszobában, és majd – ha így megy tovább – kopogtatni fognak azon az ajtón, amire az van kiírva, hogy alkoholbetegek gyűjtője – mondta.
(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés