hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.
hirdetés

Sportsebészeti kongresszus Balatonalmádiban az olimpia jegyében

Részben az olimpia jegyében zajlik csütörtöktől szombatig Balatonalmádiban a Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság 16. kongresszusa.

A második alkalommal nemzetközi fórum díszvendége – amint arról a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámol  a norvég Lars Engebretsen professzor, a nemzetközi ötkarikás testület orvostudományi osztálynak vezetője, aki a MOB orvosi bizottságának meghívására, a MOB támogatásával érkezik Magyarországra.

"A nemzetközi kongresszus a párizsi olimpia előtti legfontosabb hazai sportegészségügyi rendezvény, ahol a bejelentett előadások mellett kiemelt szerepet szánunk felkért nemzetközi és hazai előadóknak, a legújabb artroszkópos technikák és trendek bemutatásának"  idézte a MOB közleménye az egyik főszervezőt, Tállay Andrást, a MOB orvosi testületének elnökét, a Magyar Artroszkópos és Sportsebészeti Társaság első emberét, a Magyar Sportorvos Társaság főtitkárát.

A beharangozóból kiderül, hogy a főorvos a tizedik olimpiájára készül, és a MOB illetékes testülete őt jelöli a Párizsba utazó Team Hungary egészségügyi csapata vezetőjének.

Büszkék vagyunk rá, hogy elfogadta a meghívásunkat a téma két elismert szaktekintélye, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban is fontos pozíciót betöltő Lars Engebretsen, valamint Niek van Dij professzor. Az eseményen alkalmat biztosítunk arra, hogy artroszkópos sportsebészeink és a betegeinket rehabilitáló szakemberek találkozzanak egymással mondta Tállay, hozzátéve: várják az artroszkópos sebészet iránt érdeklődő ortopéd, traumatológus, reumatológus, rehabilitációs szakorvos, gyógytornász és műtősnő kollégák mellett a sportági szakszövetségek berkein belül, a válogatottak mellett dolgozó szakembereket is.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés