hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Földimogyoró kóstolással ellenőrizték a „mikrodózis terápiát”

A kezelés lényege, hogy az allergiás gyerekek immunrendszerét fokozatosan, mikrodózisokkal szoktatják a földimogyoróhoz, írja a 24.hu.

Becslések szerint 40 ezer ételallergiás gyerek él Magyarországon, nagyjából 20 ezren vannak, akiknél anafilaxiás reakció alakulhat ki. Többségük a földimogyoróra allergiás, náluk akkor is súlyos reakció lehet a következmény, ha csak érintkeznek az allergénnel. Az érintett családok óriási figyelmet és energiát fordítanak arra, hogy még véletlenül se kerüljön a közelükbe mogyoró.

A törökbálinti Református Pulmonológiai Centrum Gyermekosztályán nemrég egy olyan kezelés kezdődött, amelynek lényege, hogy az allergiás gyerekek immunrendszerét fokozatosan, mikrodózisokkal szoktatják a földimogyoróhoz. A kezelésnek köszönhetően ma már van olyan allergiás gyerek, aki tíz szem földimogyorót is meg tud enni anélkül, hogy allergiás reakció lépne fel.

Nemrég az osztályon földimogyorópartit rendeztek a gyerekeknek, hogy orvosi felügyelet mellett kiderüljön, ki hol tart és mennyire hatásos a kezelés. A gyerekek életükben először ettek itt mogyoró tartalmú édességet, rágcsálnivalót. A különleges rendezvényen, ahol a sikert és a fejlődést mogyorószemekben mérték, a 24.hu stábja is ott volt.

Photo by David Gomez on Unsplash
Photo by David Gomez on Unsplash

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés