hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

Fogkefével az infarktus ellen

A PharmaOnline megidéz egy kutatást, ami szerint a nagy dózisú sztatinkezelés már 4 hét alatt csökkenti a szívbetegeknél fennálló ínygyulladást.

A friss vizsgálat eredményeit megerősítésként értékelik arra nézve, hogy összefüggés van a szájüreg állapota és az általános egészségi állapot között, vagyis a parodontális betegség szorosan összefügg az atherosclerosissal, és az egyik kórállapot javulását eredményező terápia javítja a másik kórállapotot is. Úgy vélik, hogy lehet némi igazság abban a feltevésben, hogy a szájüregi higiéné javítása enyhíti a fogágy gyulladását, melynek nyomán csökkenhet az artériák gyulladása is.

Dr. Tawakol, a tanulmény egyik társszerzője arra hívja fel a figyelmet, hogy az orvosoknak a terápiás lehetőségek megvitatásakor gondolniuk kell annak lehetőségére, hogy a sztatinok nemcsak a koleszterinszint csökkentése révén előnyös hatásúak. Ezen kívül arra buzdítja a szívbetegségben szenvedő vagy stroke-on átesett betegeket, hogy osszák meg orvosukkal a fennálló fogínybetegségre vonatkozó információkat és gondosan kövessék az annak kezelésére vonatkozó útmutatókat - olvasható a pharmaonlin.hu-n.

(forrás: PharmaOnline )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés