hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Egészségipar

Tizenkilenc gyógyszertárral bővülhet a Pharmanova hálózata

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyásával 19 már működő vagy megnyitás előtt álló gyógyszertárral bővülhet a Pharmanova Vagyonkezelő Zrt. csoporthoz tartozó gyógyszertárak száma azzal, hogy érdekeltséget szerezhet az AW Holding Vagyonkezelő Kft. több leányvállalatában – közölte a GVH kedden az MTI-vel.

A GVH engedélye szerint a Pharmanova vállalta, hogy 2009. június 30-ig Győrben bezárja a Nádorvárosi Gyógyszertárat azért, hogy a versenytörvénynek és a gyógyszer-gazdaságossági törvénynek megfelelően öt kilométeres sugarú körön belül 25 százalék alatt maradjon a cég által irányított gyógyszertárak részesedése.

A vagyonkezeléssel és befektetéssel foglalkozó Pharmanova Zrt. csoport jelenleg 122, egy-egy gyógyszertárat működtető vállalkozást birtokol. Ugyanakkor 50 százalékban tulajdonosa a Győrben egyetlen gyógyszertárral rendelkező Vitafarma Bt.-nek.
 
A GVH közlése szerint a Pharmanova Vagyonkezelő Zrt. 2009. januárjában kötött szerződést  az AW Holding Vagyonkezelő Kft.-vel arról, hogy megvásárolja az Europatika Gyógyszertár-üzemeltető és Szolgáltató Kft.-ben és a Gyógyszertér Gyógyszertár-üzemeltető és Szolgáltató Kft.-ben meglévő 99, a MIX Kereskedelmi és Vendéglátó Kft.-ben meglévő 75, a Nyíregy-Pharma Gyógyszerkereskedelmi Kft.-ben meglévő 90, a Fehérvár-Pharma Gyógyszerkereskedelmi Kft-ben meglévő 75, illetve az Első AW Kereskedelmi 2008. Kft-ben valamint a Harmadik AW Kereskedelmi 2008. Kft-ben meglévő 100 százalékos szavazati jogot biztosító üzletrészét. A szerződés szerint a tulajdonjog 2009. július elsején kerül a Pharmanova birtokába.
 
A GVH közlése szerint az Europatika Kft. jelenleg 8 gyógyszertárat működtet, továbbá 2009. június 30-ig további két gyógyszertárat nyit. A Gyógyszertér Kft. 4 gyógyszertárat üzemeltet. A többi vállalkozás egy-egy működő vagy megnyitás előtt álló gyógyszertárral rendelkezik.
 
A cégjegyzék szerint az 1,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű Pharmanova tulajdonosa a német UTA Pharma Beteiligungs GmbH, míg a hárommillió forint jegyzett tőkéjű  AW Holding Vagyonkezelő szintén német tulajdonban, az AW Pharma Beteiligungs GmbH közvetett tulajdonában van.

MTI

cimkék

Könyveink