hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

Stagnálást mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön.

Mint írták, az év 27. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos szinten az előző héthez viszonyítva stagnálást mutat.

A tájékoztatás szerint a mintavételi helyek többségére is stagnáló tendencia jellemző, de emelkedő tendencia tapasztalható Nyíregyházán, Szegeden és Szolnokon, míg csökkenés látható Székesfehérváron és Tatabányán.

A héten már csak öt vármegyeszékhelyen, Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen volt kimutatási határ alatt a koronavírus örökítőanyag mennyisége.

A közzétett adatok szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapesti déli részén az "emelkedett", Győrben, Pécsett, Szekszárdon, Szolnokon, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban, valamint Budapest központi és északi részén "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

(forrás: MTI)

Könyveink