hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Magánklinikát nyitott a kórházvezető, vizsgálódik az OKFŐ

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el a kórházi főigazgatóság, miután magánklinikát alapított az orosházi kórház vezetője, írja a 24.

Miközben az orosházi kórház és rendelőintézetben számos orvost keresnek, dr. Duray Gergő, az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője magánklinikát nyitott, nem messze a kórháztól. A belgyógyász, diabetológus 2013 óta vezeti az orosházi intézményt. A napokban megnyitott OrosKlinik Egészségközpont bő egy kilométerre található a városi kórháztól, de nem csak földrajzi közelsége köti össze a közintézménnyel: a magánklinika orvosainak egy része ugyanis a kórház vagy az abban működő szakrendelő orvosa is, írja a lap.

Az, hogy egy kórházigazgató magánklinikát alapít és tulajdonol, bár etikai kérdéseket felvet, nem ütközik jogszabályba. Az viszont kérdéses, hogy a saját magánklinikáján rendelhet-e, mint ahogy az is, hogy az általa igazgatott kórházból orvosokat vehet-e fel, mondta a lapnak egy szakértő, azt is jelezve: az, hogy a kórház és rendelőintézet orvosai a magánklinkán is rendeljenek, engedélyköteles, az engedélyt pedig maga az intézményvezető, Duray Gergő adhatja meg.

Az OKFŐ a 24 azt firtató kérdésére, hogy jogszerű, illetve engedélyhez kötött-e az, ha egy kórházigazgató magánklinikát nyit, azt írta, az érintett intézményvezetőtől erről nem érkezett bejelentés sem a fenntartó, sem a vármegyei irányító intézmény felé. Hangsúlyozzák azonban, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság amint tudomást szerzett a kórház vezetőjének tulajdonosi érintettségéről, az eset kapcsán – etikai és jogi szempontokat egyaránt figyelembe véve – soron kívüli vizsgálatot rendelt el.

Az OKFŐ bővebb tájékoztatást a vizsgálatot követően ad.

A teljes információt ITT olvashatja

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink