hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Informatikai fejlesztés a hatvani járóbeteg-szakellátásban

Huszonhétmillió forintos informatikai fejlesztés valósult meg a hatvani járóbeteg-szakellátásban, közölte az Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet.

Az egészségügyi intézmény a közleményében emlékeztetett, 296,9 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a járóbeteg-ellátásának fejlesztésére, és ennek során valósulhatott meg a 27 millió forintos informatikai beruházás. 60 számítógépet és 34 nyomtatót szereztek be, továbbá üzembe helyeztek 1 szalagos archiválót és 2 adatmentő egységet is.

A beruházás eredményeként gyorsabb lesz a járóbeteg-szakrendelők adminisztrációs folyamata, amely a várakozási idő csökkenését eredményezi, és javul az adatbiztonság is.

A kommüniké szerint az érintett járóbeteg-szakellátásokból a fekvőbeteg-szakellátásokba továbbküldött betegek aránya legalább 10 százalékkal csökken. Mint írták, a beszerzett korszerű eszközöknek köszönhetően az érintett szakrendeléseken magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhetnek a betegek. A fejlesztés hatására Hatvan városában és a járóbeteg-szakrendelő ellátási körzetébe tartozó településeken élő mintegy 315 ezerember részesül jobb egészségügyi szolgáltatásokban.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink