hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

„Ha nem lenne ennyi fogyókúrás csodaszer, kevesebb elhízott is lenne ”

Dr. Tóthtal, az RTL Klub délutáni orvosával, azaz Tóth Tamás fogyókúrás szakorvossal közöl interjút a Szabad Föld, ebből idézünk röviden.

– Ön küzdött valaha túlsúllyal?

– Korábban volt egy időszak az életemben, amikor sokat repültem külföldre, összevissza ettem. Közben szépen gyarapodtam. Egyszer csak elegem lett ebből az életformából, abbahagytam. Nyolc kiló jött rám, ami egyeseknek talán nem lenne tragédia, de nálam sokat jelentett. Kerestem a módját, hogyan szabadulhatok meg ettől, és közben egyre jobban „beleástam” magam a témába, konferenciákra jártam, „inaslegénykedtem” neves szakemberek mellett. Aztán magánrendelőt nyitottam. (...)
Mielőtt a túlsúlyos emberek hozzám fordulnak segítségért, túl vannak jó pár évnyi, évtizednyi befuccsolt fogyókúrakörön. Gyakran ijesztő, meghasonult állapotban érkeznek hozzám! Merthogy számtalan diétás szert és módszert kipróbáltak már, tengernyi küzdelem és lemondás áll mögöttük, mégis többet mutat a mérleg bejelentkezéskor a rendelőmben, mint valamikor a kezdet kezdetén.

 

– Nem túloz?

– Nem. Állítom, ha nem lenne ennyi fogyókúrás „csodaszer” elérhető Magyarországon, kevesebb lenne az elhízott ember. A fogyókúrák jó részéről ugyanis igazolták, hogy hosszabb távon valójában hizlalnak.

 

– Hogy lehetséges ez?!

– Majdnem mindenki rövid távban és gyors fogyásban gondolkodik – az emberek arra már nem fordítanak kellő figyelmet, hogyan kell megtartani az elért súlyt. És ilyenkor sosem annyi kiló jön vissza, mint amennyi lement. Jóval több!
(...) Mindenki dekákból szedte össze a túlsúlyát,  aztán kilókban akarja leadni. Brutális ételmegvonással, vízhajtókkal, hánytatással lehet látványos, gyors és – ahogy már említettem – mulandó sikereket produkálni, de ezzel tönkrevághatjuk a szervezetünket. Aki a fogyókúrát nem társítja tényleges életmódváltással, annak nem érdemes belevágnia.

 

– Mégis, mennyi az „épeszű” súlyvesztés?

– Ez nem szentírás, csak fogódzó: egy átgondolt, mozgással kombinált, egészségre veszélytelen fogyókúra során nőknél napi 10 deka zsír bomlik el, férfiaknál picit több, összesen úgy heti egy kiló. A túlsúly jellemzően zsírból áll, attól kell szabadulni, nem víztől vagy izomtól – olvasható a szabadfold.hu-n.

(forrás: Szabad Föld Online)

Könyveink