hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Ha a gyerek egészséges, a pénz fele visszajár

A 2007-ben bezárt Svábhegyi Gyermekkórház magánintézményként való továbbéléséről ír a Privátbankár.

Az ide betérőt tiszta, felújított, abszolút XXI. századi rendelő fogadja, nyoma sincs a 6 évvel ezelőtti tanácstalanságnak, amikor még az sem volt biztos, hol tud majd tovább működni a jó hírű intézmény – idézi fel a lap a bezárás idejét. Az egészségügyi minisztérium döntése értelmében magáncég vette át azt, amit az egykori neves gyermekkórházból még meg lehetett és érdemes volt megmenteni. Akkor a Svábhegyi Országos Allergológiai, Immunológiai és Pulmonológiai Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit kft. vitte tovább a gyermekallergológiai és pulmonológiai rendelést és megkapta az értékes Svábhegy brendet is. Ma is ez az a szakterület, amiben a magánszolgáltatók közül a Svábhegy a legerősebb, a szakma elismert képviselői dolgoznak itt.

Az intézmény OEP-által finanszírozott rendelési időt is fenntart (ez a nonprofit kft.-hez tartozik), illetve magánrendeléseket is végez, ez utóbbi mögött már a Svábhegy Plusz Kft. áll, mely térítés ellenében nyújt szolgáltatást. Az intézmény ma már Vácott és Zuglóban is rendel és felnőttek ellátásával is foglalkozik a Péterffy Sándor utcai kórházban. A gyógyintézmény a Bokor utcában kapott helyet, délelőtt itt vannak az OEP által finanszírozott rendelések, délután pedig a magánrendelések. Az állami egészségügy által támogatott rendelési időben gyermekallergológiával, pulmonológiával,  kardiológiával és fül-orr-gégészettel foglalkoznak. Térítés ellenében viszont szinte valamennyi szakterületen biztosítanak gyermekszakorvosi ellátást. Az üzleti modell alapvetően a járóbeteg-ellátásra fókuszál, fekvőbeteg-ellátásra is van mód, de ez igen költséges, nemcsak az ügyfeleknek, de a cégnek is.

Egy kártyás, átalánydíjas rendszert dolgoztak ki. A szülők havi térítés fejében kapnak ellátást, ha baj van, azonnal, várakozás nélkül. Több fajta konstrukciót is kidolgoztak, a legnépszerűbb egyelőre a 11900 forintos csomag. Ősztől a befizetett éves díj felét visszaadják a szülőknek, ha a gyermek nem szorul kezelésre.

Teljes betegút-menedzsmentet biztosítanak a páciensek számára. A választott szakorvosok végigkísérik a betegeket, bármilyen panaszuk is van, ha fekvőbeteg-ellátásra kerül a sor, akkor is folyamatosan konzultálnak az orvosokkal. "Ha egy betegünk kórházba kerül, a kezelő orvosa egy napon belül ott van mellette és segít"idézik a cikkben a marketingigazgatót.

(forrás: Privátbankár)
hirdetés

Könyveink