hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Északon is mérgez a kenőpénz

Lebukott szlovákiai orovosok megvesztegetési ügyeiről ír a NOL, a cikkből az is kiderül, hogy aki „jól beszél”, az már nem is hála-, hanem szponzorpénzt emleget.

A legnagyobb indulatot és társadalmi vitát Peter Lipták pozsonyi körzeti magánorvos váltotta ki, aki a pozsonyi Markíza kertévének adott nyilatkozatában beismerte – idézi fel a lap –, hogy a legtöbb betegétől hálapénzt fogad el, amelyből évente legalább ötezer eurónyi bevétele van. „Ha nem fizetnének a pácienseim, akkor nem tudnám fenntartani a magánrendelőmet, s képtelen lettem volna korszerű eszközökkel felszerelni, mert hiába jut a költségvetésből évente négymilliárd eurónál is több pénz az egészségügyre, a felét a kórházmaffia nyúlja le, főleg az indokolatlanul drága megrendelések és manipulált közbeszerzések révén. A körzeti orvosoknak hozzájuk képest csak eurocentek jutnak" - érvelt a riporternek.

Az újságíró megkérdezte Liptáktól, miként viselkedik azokkal, akik nem fizetnek, mert elegendőnek tartják a kötelezően befizetett egészségügyi járulékot, az orvos rávágta: „Hát nekik pechjük van!" Ezután észbe kapott, és rögvest hozzátette: „Én senkitől sem kérek hálapénzt, aki azonban ad, attól elfogadom" – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink