hirdetés
2024. május. 13., hétfő - Szervác, Imola.

Állami pénzek a Fidesz fogorvosainak zsebébe

Március végéig pályázhatnak a fogászattal foglalkozó cégek arra az egymilliárd forintra, amelyet tavaly különített el a kormány a fogászati turizmus fellendítésére – tájékoztatta a Népszavát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztálya.

A vállalkozások március eleje óta nyújthatják be kérelmeiket, jóllehet a pályázat egymilliárd forintos fedezetének forrása már 2011 áprilisában bekerült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium turisztikai célelőirányzatába. Vagyis a minisztérium csaknem egy évig halogatta a pénz kiosztását, miközben az Orbán-kormány a fogászati turizmus fellendítése végett tavaly sürgősséggel csoportosította át az elmúlt évi központi költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából az egymilliárd forintot a turisztikai célelőirányzatba – írja a Népszava.

A kiírás szerint egyébként csak azok a fogászati vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek az Innováció a fogászatban című uniós finanszírozású kiírásra nyertes pályázatot adtak be. Utóbbin viszont csak azok indulhatnak, akik csatlakoztak a Magyar fogászati turizmusfejlesztési programhoz.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink