hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

A PET/CT berendezések kulcstechnológiáit fejlesztették ki

A Mediso Kft. és akadémiai partnerei speciális célú PET/CT berendezések kulcstechnológiáit fejlesztették ki, amelyek a klinikai gyakorlatban és az alapkutatásban egyaránt hasznosulni fognak.

A 2017 szeptemberében kezdett és tavaly november végén befejezett,  694,38 millió forint összköltségvetésű fejlesztéséhez 507,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult pályázat segítségével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszék, az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Informatika Kar és az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (volt OKITI) kutatóival összefogva az emberi agy vizsgálatához használható PET/CT kulcskomponenseit fejlesztették ki.

Az új technikai eredmények hamarosan a Mediso több termékében is megjelennek, növelve ezek versenyképességét, és a pályázat révén kiépült együttműködések az akadémia és az ipar között hosszú távon is gyümölcsözőnek ígérkeznek.

A teljesen magyar tulajdonú Mediso Kft. több mint 10 éve fejleszt és gyárt általános klinikai és az alapkutatásban használatos kisméretű PET berendezéseket.

Nyilvános cégadatok szerint a Mediso Kft. értékesítési nettó árbevétele 2020-ban 8,4 milliárd forint volt a 2019. évi 9,8 milliárd forint után.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink