hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.

A kólások megédesítették az orvosok szája ízét is

A Mikulás is a kólázástól hízott meg – írja a napi.hu a „Veszélyes anyaggal itatnak bennünket” című összeállításában.

A Marketwatch összegyűjtött 10 okot, amelyek a cukrozott, de akár 'light' üdítők fogyasztása ellen szólnak, ezeket veszi sorra a lap.

A cikkben külön is kitérnek a doktorok és fogorvosok szervezeteinek vitatható kapcsolataira az iparági érdekérvényesítőkkel. Mint írják, azok a szervezetek is elfogadják a támogatást a cégektől, amelyeknek épphogy több víz- és kevesebb üdítőfogyasztásra kellene sarkallnia az embereket. A súlyos megállapítások szerint az iparág olyan csoportoknak is juttatott anyagi támogatást, amelyek orvosokat, fogorvosokat és dietetikusokat is képviselnek. Mindez alaposan megnehezíti azt, hogy független tanácsokat osztogassanak. A tanulmány szerint imázsuk és nyereségük védelmében egy stratégia részeként használják a filantrópiát.

A Coca-Cola 2009-ben mintegy 600 ezer dollárt (mintegy 135 millió forintot) adott az amerikai háziorvosok szervezetének (AAFP) egy táplálkozás-egészségügyi tanácsadást végző honlap kialakítására. "Fogyasztói szövetségként" definiálja a kapcsolatot Glen Stream, az AAFP egyik vezetője – olvasható a napi.hu-n.

(forrás: Napi Gazdaság)

cimkék

hirdetés

Könyveink