hirdetés
2024. május. 21., kedd - Konstantin.

A jóért tekernek egy jót

Jótékonysági túrára várják a kerékpárosokat szombaton Mórra.

A nem veleszületett agysérültek rehabilitációját segítő Cortex - Agysérültekért Alapítvány tevékenységét és a móri Szerelem szigeten egy lakatfal felállítását támogatják a május 25-i Móri Karika elnevezésű jótékonysági kerékpártúra nevezési díjaiból befolyt összeggel a szervezők - mondta el az MTI-nek a rendezvény sajtószóvivője.

Molnár Krisztina tájékoztatása szerint a 7. alkalommal megrendezendő túra résztvevői szombaton 10 óra 10 perckor a Lánczos-kastély előtti térről indulnak és három távon - 110, 50 és 25 kilométeren - járhatják be a Mór környéki településeket a Vértes és a Bakony között.

A jótékonysági kerékpáros túra nevezési díjaiból származó bevétel egyik felét a Cortex - Agysérültekért Alapítvány kapja. Az alapítvány többnyire nem veleszületett agyi károsodásban szenvedők (daganatos vagy balesetben, agyvérzésben megsérült betegek) utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja.

A bevétel másik fele a móri Városi Közművelődési Közalapítványon keresztül a móri lakatfal elkészüléséhez járul hozzá, amelyet június 22-én adnak át a Szent István parkban.

A rendezvény 2007-ben startolt, Orosz Zsolt móri születésű orvos, barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította meg hazánkban.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink