hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Vitát áraszt, ki forrást teremt

Az Uzsoki-modell – ha nem is forgatta még fel az ágazatot – az egészségüggyel foglalkozó sajtót már tűzbe hozta, ezúttal a Heti Válasz gyűjtött pro és kontra érveket, megszólalókat.

Ha Hangody Lászlót, a kórház híres ortopéd sebészét rengeteg helyre hívják külföldre vendégsebésznek, miért ne operálhatna itthon? – teszi fel a logikus kérdések egyikét a lap, majd azzal folytatja: S ha jönnek hozzá és fizetnek ezért a külföldi betegek, meg lehet ezt tiltani a magyaroknak? S ha az Uzsokiban mindez lehetséges, miért ne léphetnének ugyanígy a többi kórházban is? S máris vége a járulékfizetésen alapuló zömmel térítésmentes ellátási rendszernek.

Bár az államtitkárság egyelőre nem talál jogi fogást ezen, Beneda Attila helyettes államtitkár így fogalmaz: „dicséretes, ha a kórházak foglalkoznak a forrásteremtés gondolatával, de egy közkórházban fel sem vetődhet a kérdés, hogy az egységes struktúra szétváljon szegény- és gazdagellátásra" - mondja, majd részletesen kifejti, miért nem támogatja szakmai szempontból az Uzsoki-modellt – olvasható a hetivalasz.hu-n.

(forrás: Heti Válasz Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink