hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Csábító példa az Uzsokié

Számos kórházigazgató szívesen követné az Uzsoki utcaiakat, akik elindították a fizetős szolgáltatást, „csak” egy kis bátorítást várnak a hivatalosságtól – írja a NOL.

„Rendet kéne tenni”, mondják, amivel arra utalnak, hogy egyértelmű szabályokra, tiszta beszédre, a tabuk ledöntésére – az egyenlő és a mindig, mindenkinek járó közellátás mítoszával való nyílt szakításra – lenne szükség – idézi a lap számos intézményvezető álláspontját.

De hozzáfűzi azt is, hogy ami az Uzsokiban történik, azt sugallja, csak az kaphat civilizált körülmények között ellátást, akinek sok pénze van. Azok az orvosok, akik olyan kórházban dolgoznak, ahol egymás mellett él a magán- és a közellátás, a napi munkájukban képtelenek egymástól élesen elválasztani a két rendszert. Ráadásul a kórházigazgatók is rászoknak arra, hogy a sorban állás elkerülése címén egyre több szolgáltatást kínáljanak pénzért. Azok, akiknek kevés pénzük van, hátrébb sorolódnak, akik pedig megvásárolják a drága ellátást, beleunnak a járulékfizetésbe – olvasható a nol.hu-n néhány szempont a kevésbé lelkesek repertoárjából is.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink