hirdetés
hirdetés
2021. június. 25., péntek - Vilmos.
hirdetés

Vasárnap ünnepli fennállásának 140. évfordulóját a Magyar Vöröskereszt

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt 2021. május 16-án ünnepli fennállásának 140. évfordulóját.

1881. május 16-án alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vörös-kereszt Férfiegylete, melymásnap a Magyar Országos Segélyező Nőegylettel egyesülve megalapította a Magyar Vöröskereszt elődjét. Az elmúlt 140 év alatt a Magyar Vöröskereszt itthon az egyik legjelentősebb humanitárius és karitatív mozgalommá nőtte ki magát, mely jelen volt közel másfél évszázad legfontosabb történelmi eseményeinél, többször tevékenyen szerepet vállalt az országot sújtó háborúk, környezeti katasztrófák és válságok hatásainak enyhítésében.

A szervezet ifjúsági tagozata, a közel 25 000 tagot számláló Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2021. február 9-én ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. Az idei kerek évfordulókra több jubileumi kezdeményezés is felhívja a figyelmet. A Magyar Vöröskereszt egész évben azt az ünnepi emblémát használja, melynek megtervezésére tavaly pályázatot írtak ki.

Juhász Zsolt grafikus első helyezett műve jelképezi az idei év jelmondatát is: 140 éve egymásért!” Májusban, országszerte 163 helyszínen látható a „Plakátsorsok” című közterületi plakátkampány, mely a szervezet segítő tevékenységeire hívja fel a figyelmet, a fővárosban élők pedig további érdekességet tudhatnak meg a Vöröskeresztről, ha megtalálják a Budapest különböző pontjain elrejtett, tematikus, „geoládákat”, egy egyedülálló kihívás keretében. 

Az évfordulóhoz köthető programokról részletesebben a www.voroskereszt.hu oldalon és a Magyar Vöröskereszt Facebook felületén lehet tájékozódni.

A Magyar Vöröskereszt napjainkban szociális ellátórendszerével segíti a nélkülözőket - készítette: Pályi Zsófia
A Magyar Vöröskereszt napjainkban szociális ellátórendszerével segíti a nélkülözőket - készítette: Pályi Zsófia

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink