hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Uniós támogatás a János Kórháznak

Kedvező feltételekkel térhetnek vissza a szülés után a János kórház dolgozói: rugalmas munkaidővel, étkezési utalvánnyal, közlekedési bérlettel, az alapbért 20 százalékkal meghaladó fizetéssel és a gyerek óvodai elhelyezésével segítik a kollégákat.

Ötvenmillió forintos uniós támogatást nyert el a fővárosi Szent János Kórház ahhoz, hogy gyesen, gyeden lévő anyukáknak munkát adjon szakmájukban - számolt be a projektről Pintérné Gönczi Ágnes, az intézmény főigazgatója.

A foglalkoztatási támogatásból két évig finanszírozható a projekt. Ennek része, hogy a kórház dolgozóinak lehetőséget teremtsen arra: rugalmas munkaidőben visszatérjenek kórházi munkakörükbe úgy, hogy a gyermeküknek óvodai ellátást biztosít az intézmény, és alapfizetésük mellett kiegészítő juttatásokat kapnak - mondta a vezető.

A közlekedési bérlettel, a 18 ezer forintos meleg étkezési utalvánnyal és az alapbért 20 százalékkal meghaladó fizetéssel munkába álló nyolc anyuka mind olyan munkakörben dolgozik, amely hiányszakmának számít az egészségügyi intézményekben - mondta el Lászlóné Dezső Kornélia ápolási igazgató, aki hozzátette: az édesanyák egyénileg dönthetik el, milyen műszakban, hány órát tudnak dolgozni.

A kórház továbbá vállalta, hogy a juttatásokat a pályázat lejárta után legalább fél évig biztosítja - tette hozzá a főigazgató, aki elmondta, hogy a XII. kerületi önkormányzat vállalta a kórház óvodájának rendbe hozatalát.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink