hirdetés
2021. június. 25., péntek - Vilmos.
hirdetés

Újdonságok az akut tüdőembólia diagnózisában és kezelésében: az ESC/ERS 2019-es irányelve

2000., 2008. és 2014. után a European Society of Cardiology a European Respiratory Society-vel együttműködésben 2019-ben is megjelentette új tüdőembólia (TE) guideline-ját. Az irányelvben – mind a TE diagnosztikájában, mind a terápiájában – több olyan újdonság is szerepel, melyek a mindennapi gyakorlat számára is változást hozhatnak. Jelen összefoglalásban ezek közül mutatjuk be a legfontosabbakat.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Jassó István, DPC-OHII I. Belgyógyászati és Angiológiai Osztály
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 8,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

E havi szerkesztőnk

Dr. Sipos Dávid

 

2011-ben diplomáztam a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2011-től a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban, majd 2014-től az Országos Mentőszolgálatnál is dolgoztam. 2018-tól az egri Markhot Ferenc Oktatókórházban dolgozom. 2017-ben szakvizsgáztam kardiológiából kiválóan megfelelet eredménnyel. 2019-ben transztorakális echokardiográfia licenszvizsgát szereztem. Aktívan részt veszek a kardiológiai járó- és fekvőbeteg ellátásban, a pacemakeres betegek gondozásában.