hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Tűz volt a Roche törökbálinti raktárában

A gyógyszergyártó tájékoztatása szerint valószínűleg minden raktáron lévő készítményük megsérült, két hétre elegendő készlet lehet a gyógyszertáraknál.

2011. március 31-én délután 6 óra tájban tűz ütött ki a Roche (Magyarország) Kft. törökbálinti raktárában. Az épületben senki nem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. Az érdi tűzoltóság sikeresen eloltotta a hűtőkamrában keletkezett tüzet, így megelőzték a tűz továbbterjedését.

A gyógyszergyár közleménye szerint a tűzvizsgáló megkezdte a tűz okának és körülményeinek kivizsgálását, melynek eredményéről a vizsgálat hivatalos lezárta után tudnak információval szolgálni. "A tűzben valószínűsíthetően minden raktáron lévő gyógyszerkészítményünk sérült, a természetbeni és anyagi kár felmérése folyamatban van."  A tűz környezetvédelmi szempontból kárt nem okozott.

Jelenlegi információink szerint, a legtöbb Roche gyógyszerből mintegy két hétre elegendő raktárkészlet van a disztribútoroknál. Hogy megelőzzük a készlethiányt, azonnal felvettük a kapcsolatot a bázeli központtal, a szomszédos országokkal és közeli gyártóhelyekkel. "A Roche (Magyarország) Kft. mindent megtesz a betegek zökkenőmentes gyógyszer-ellátása és a károk minimalizálása érdekében" - áll a közleményben.

Gáborjáni-Polgár Bernadett, a Roche (Magyarország) Kft. kommunikációs vezetője elmondta, várhatóan a jövő hét elején már tud fogadni és kiadni gyógyszereket a cég. Ezek raktározására átmeneti megoldást keresnek a tűzben megsérült épület helyreállításáig.

Maga az épület nem égett le, jelenleg statikai szempontból vizsgálják, hogy milyen kár keletkezett benne. A tűz a hűtőtérben volt, tehát az a terület sérült leginkább, ám a keletkező magas hőmérséklet miatt a máshol tárolt gyógyszereket sem lehet már felhasználni.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink