hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

A Roche megvette a PVT-t, a labordiagnosztika automatizációjának piacvezető cégét

A Roche március 15-én bejelentette, hogy megvette a németországi Probenverteiltechnik GmbH-t (PVT) és az USA-beli atlantai PVT Lab Systems, LLC-t. 

A waiblingeni PVT GmbH a feladatorientált laboratóriumi automatizálás vezető képviselője, a PVT LLC pedig ennek amerikai disztribútora, az amerikai eladások intézője. A PVT és a Roche immár 15 éve együttműködik – számos országban a Roche végzi a PVT termékeinek forgalmazását.

A PVT piacvezető az in vitro diagnosztikai eljárások testreszabott automatizálásában és a munkafolyamatok megszervezésében; főleg kórházi és nagy magánlaborok igényeit elégíti ki. A mostani adásvételi megállapodás szerint a Roche 65 millió eurót fizet azonnal a PVT részvényeseinek és további akár 20 milliót akkor, amikor bizonyos mérföldköveket elér a cég teljesítménye. Ezzel a PVT a Roche része, egyik kompetenciacentruma lesz, amelynek feladata az automatizálási termékek fejlesztése és gyártása.

A Roche hozzájut a PVT teljes portfóliójához, amely az elemzés előtti és utáni feladatok – például centrifugálás, pipettázás, szétválasztás, archiválás – automatizálási megoldásait és az erre alkalmas termékeket tartalmazza. Az ezek segítségével optimalizált munkafolyamat, az időmegtakarítás és a minta kezelésének jobb minősége és nagyobb fokú biztonságossága lehetővé teszi, hogy a klinikai laboratóriumok megbízhatóan tudják kezelni mind a nagyon kis, mind pedig nagyon nagy tömegű mintákat, és azt is, hogy a laboratórium terét flexibilisen használják ki.

A Roche az újonnan megszerzett automatizálási lehetőségek birtokában sokkal erősebbé válik a laboratóriumi alapszolgáltatások területén, versenyelőnyre tesz szert. Ennek az üzletágnak hatalmas piaca van: a becslések szerint 2009-ben 15,3 milliárd dollárt költöttek a laboratóriumok az ide tartozó termékekre. Ha a Roche most saját integrált, moduláris és igen hatékony analizátorait (amilyen például a cobas 6000 a közepes, és a cobas 8000 a nagy laboratóriumok számára) kombinálja a PVT automatizálási megoldásaival, akkor bármilyen nagyságú és típusú laboratórium egyedi igényeit is ki tudja elégíteni.

Forrás: http://www.roche.com/media/media_releases/med-cor-2011-03-15.htm

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés