2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Top 5 egészségturisztikai célpont 2010-ben

A McKinsey&Company becslése szerint az egészségügyi turizmus forgalma várhatóan 40-100 milliárd dollárral növekszik 2012-ig. Íme az amerikai betegek öt legnépszerűbb úti célja.

Panama

Az amerikanizált országban viszonylag olcsó egészségügyi szolgáltatók működnek: az árak 40-70 százalékkal alacsonyabbak, mint az USA-ban, bár drágábbak mint Délkelet-Ázsiában. Ami miatt az amerikai páciensek a modern és biztonságos környezet  miatt választják Panamát, hiszen az ott dolgozó specialistákat Amerikában képezték. Az ország gazdaságának nélkülözhetetlenek az egészségügyi szolgáltatásokból származó jövedelmek.

Brazília

Különösen kozmetikai műtétek esetében népszerű úti cél. Egyik legismertebb plasztikai sebésze Ivo Pitanguv, aki munkásságával elérte, hogy Brazília jelenleg az Egyesült Államok után a második helyen áll az elvégzett szépészeti műtétekből származó bevételek tekintetében. Úgy tűnik, hogy a pénzügyi befektetők is az egészségügyben látnak fantáziát, a szakemberek szerint megvan az esély rá, hogy a világ egyik gyógyturisztikai központja alakuljon itt ki. Az általános orvosi ellátást kínáló kórházak száma Brazíliában magasabb, mint bármely más, Egyesült Államokon kívüli országban.

Malajzia

Az országban az egészségügyi ellátórendszer jelentős mértékben fejlődött az elmúlt években. Míg 2001-ben 75.000 külföldi érkezett Malajziába, addig 2006-ban már 297.000 – köszönhetően a korszerű orvosi ellátásnak. Nagy előnye, hogy az amerikai átlagárnál jóval alacsonyabb áron kínálja széleskörű orvosi szolgáltatásait, ide értve a kozmetikai-, szív- és fogorvosi ellátásokat. Mind az egészségügyi befektetőket, mint a turistákat vonzza Malajzia növekvő gazdasága, a politikai stabilitás és a magas szintű képzettség. Az ország a kórházak és klinikák kiterjedt hálózatával építi, fejleszti gazdaságát.

Costa Rica

Főleg Észak-Amerikában népszerű, elsősorban magas minőségű, de mégis megfizethető egészségügyi szolgáltatásai miatt. Costa Rica népszerűségét közelsége is növeli, hiszen 7-10 óra alatt kényelmesen elérhető az amerikaiak számára. Egy friss jelentés szerint 2006-ig több mint 150 ezren vették igénybe az orvosok szolgáltatásait. A külföldi befektetések nagy része is a helyi egészségügybe áramlik.

India

A gyógyturisztikai szolgáltatás Indiában magas minőségű és alacsony költségűderül ki egy felmérésből. Az ország legtöbb kórháza nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkezik, ahol a magasan képzett szakemberek a legújabb orvosi eszközöket és technológiát használják. Az indiai egészség-turisztikai szektorban Malajziához hasonlóan megugrott a betegek száma: 2002-ben 150 ezren kérték kezelésüket, 2006-ban pedig már 500 ezren.

(forrás: Tourism-Review)
hirdetés

Könyveink