hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1442
#1
Medical Online >> Rovatok >> Orvosok a dohányzásról
2021-07-19

A hagyományos cigarettafüsthöz képest egy nagyságrenddel kevesebb féle vegyületet tartalmaz a hevített dohánytermék aeroszolja.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-12

A D-vitamin-hiány szempontjából fokozott rizikónak kitett személyeknél a napfényes hónapokban is javasolt a napi gyakorisággal történő D-vitamin-szupplementáció.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-07-05

Az oltatlan emberek mindenkire veszélyt jelentenek, ha megfertőződnek, mondják a fertőző betegségek specialistái a Napi.hu szerint.

#4
Medical Online >> Rovatok >> Áttétes emlőrák
2021-06-30

A palbociklib+letrozol kezelés kedvezőbb eredményeket mutat HR+/HER2- metasztatikus emlőrákos betegeknél mind a teljes túlélés, mind a progressziómentes túlélés vonatkozásában, mint az önmagában alkalmazott letrozol-kezelés, derül ki USA-beli valós életbeli adatokból.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-24

Az autoimmun folyamatokban központi szerepet játszó citokinek célzott gátlása biológiai terápiákkal több mint két évtizede széles körben alkalmazott, hatékony eszköz a rheumatoid arthritis (RA) kezelésében.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-06-18

Elutasította az amerikai legfelsőbb bíróság az Obamacare elleni, a republikánusok által beterjesztett kifogásokat.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-06-16

Hamarosan világszerte domináns törzzsé válhat az Indiában felfedezett Delta, közli az InfoStart. 74 országban kimutatták már.

#8
Medical Online >> Rovatok >> Reumatológia
2021-06-15

Egy új gyógyszer forgalomba hozatali engedélyezése a klinikai vizsgálatokból származó eredményeken, az előnyök és kockázatok értékelésén alapszik. A klinikai vizsgálatokban résztvevő személyeknek szigorú beválasztási és kizárási kritériumoknak kell megfelelniük, kiválogatva a betegek azon szűk körét, akik feltehetőleg a legtöbbet profitálják majd a terápiából és akiknél a legkevesebb mellékhatás várható.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-06-12

A közegészségügyi rendszer következetes, hosszú távú finanszírozása nélkül az Egyesült Államok nem áll készen egy esetleges újabb járványra.

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2021-06-11

Petesejtért Csehországba, béranyáért Grúziába utaznak a meddő magyar párok, derül ki a Növekedés.hu összeállításából.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.