hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Tíz százalékkal nőtt a Pfizer profitja

A Pfizer gyógyszergyártó nyeresége 2,22 milliárd dollárra nőtt az idei első negyedévben az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest.

Negyedéves bevétele eközben 0,5 százalékkal, 16,5 milliárd dollárra csökkent. A változásért a cég álláspontja szerint elsősorban az amerikai egészségügyi reform tehető felelőssé. A 7 milliárdos első negyedéves bevétel az amerikai piacon 3 százalékkal marad el az előző év azonos időszakához képest.

Tíz százalékkal nőtt a Pfizer profitja

A receptköteles gyógyszerek szegmensében 2 százalékkal, 14,2 milliárd dollárra estek a bevételek.

A háziorvosi ellátásért felelős egység bevételeit 2011 első negyedévében a szabadalommal védett termékek növelték, többek között a Lyrica, a Spiriva, a Pristiq és a Celebrex, illetve a Lipitor kizárólagosságának spanyolországi és kanadai, tavaly júliusi elvesztése csökkentette. Szintén csökkentette a bevételt az Aricept kizárólagosságának egyesült államokbeli, tavaly novemberi megszűnése. Összességében a kizárólagosság elvesztése 590 millió dollárral csökkentette a bevételeket 2010 első negyedéhez képest. A szakorvosi egység bevételeit pozitívan befolyásolta a Prevnar/Prevenar, valamint a Enbrel és a Zyvox eladásainak jelentős növekedése az Egyesült Államokban és Japánban.

A bevezetett termékekkel foglalkozó egységet nagyban befolyásolta az Effexor, a Protonix és a Zosyn/Tazocin kizárólagosságának elvesztése, a feljövőben lévő piacokkal foglalkozó egység bevételeit növelték az innovatív márkák, így az Enbrel, a Lyrica, a Sutent és a Vfend eladásai. A bevezetett termékekkel és a feljövőben lévő piacokkal foglalkozó egységek teljes bevétele 3,3 milliárd dollár volt, ebből 915 millió a feljövőben lévő piacokról származott.

A Pfizer elnök-vezérigazgatója, Ian Read az eredmények értékelésekor hozzátette: "Örülök, hogy bejelenthetem, hogy ebben az évben várhatólag beszámolunk több fázis III klinikai vizsgálat adatairól. Ezek egyikében a tofacinitib reumatoid artritiszben kifejtett hatását vizsgáltuk, egy másikban az axtinibét vesesejtes karcinómában, a harmadikban a Prevnar/Prevenar 13 prevenciós hatását pneumococcus okozta fertőzésben, felnőttekben, a negyedikben az Eliquis stroke prevenciós lehetőségeit pitvarfibrilláló betegekben. Fázis II vizsgálatok adatait is közzéteszük majd, többek között a crizotinib hatására vonatkozókat nem kissejtes tüdőrákban."

A teljes jelentést a Pfizer nemzetközi honlapján olvashatja!

G.K.
a szerző cikkei

Dr. Weisz Júlia
a szerző cikkei

Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés